Diş Beyazlatma

DİŞ BEYAZLATMA (BLEACHİNG)
Diş beyazlatma (bleaching) işlemi diş taşı temizliği yapılmış ve sağlıklı dişetleri olan ağızlara yapılır.
Diş beyazlatma dişlere özel beyazlatma jelleri uygulandıktan sonra yoğun lazer ışık kaynağı ile aktive edilerek renklerin birkaç ton açılması işlemidir. Kozmetik bir işlemdir.
Beyazlatma uygulanacak olan dişlerin yapısına göre seans miktarı (1-3 kez) değişir ve istenilen sonuç alınana kadar tekrarlanır. Her seans 30-60 dakika sürer.
Ofis ortamında yapılan işleme ek olarak evde kullanım içinde sağlanan beyazlığın daha uzun süre muhafazası amacı ile özel beyazlatma plakları ve ilaçları hastaya verilir.

DİŞ TAŞI TEMİZLİĞİ

dis-tasi-temizligiDiş yüzeyleri iyi temizlenmediği zaman üzerlerinde bakteri plağı dediğimiz bir tabaka oluşur. Tükürükte bulunan bazı minerallerin yardımıyla bu tabaka zamanla diş taşına dönüşür.
Diş taşları uzaklaştırılmadığında dişeti çekilmeleri başlar. Dişler aralanır ve bu aralıklara taş birikimi artar. Dişleri saran kemik erimesi meydana geldiğinde ise dişler sallanmaya başlar. Diş taşlarının neden olduğu dişeti iltihabı nedeniyle kanama ve ağız kokusu başlar. Diş taşı birikiminin fazla olduğu yerlerde çürük başlangıcı da görülebilir.
Diş taşlarının temizliği bir veya birkaç seansla özel el aletleri ya da ultrasonik aletlerle yapılır. Öncelikle dişetinin üzerindeki ve altındaki taşlar kırılarak uzaklaştırılır. Bu işlemle beraber dişeti iltihabı iyileşmeye başlar. Bazı bölgelerde hastanın hassasiyetine göre lokal anestezi uygulanabilir. Dişlerin üzerindeki lekeleri uzaklaştırmak için ise özel fırçalardan ve air flow adı verilen bazı yöntemlerden faydalanılır. Diş yüzeylerindeki pürüzler giderilir ve cila yapılır.
Doğru yöntemlerle yapılan diş taşı temizliği ve dişeti tedavisi sonrası dişetleri eski sağlıklı görünümüne tekrar kavuşabilir. Açık pembe, sıkı ve kanamayan sağlıklı bir dişeti dişlere daha sıkı sarılır ve dişlerin de ömrünü uzatır. En önemlisi de ağız hijyeniniz iyi olduğunda gülümsemeniz özgürleşir. Bu yüzden altı ayda bir diş taşı kontrolü için diş hekiminizi ziyaret etmeyi unutmayın.